Mona Sahlin: ”Låt 0,02 procent av barnen komma till mig”

Mona Sahlin kom med en ovanligt osmaklig jämförelse i sitt 1 maj-tal, angående att KD försvarar privata barnsjukhus. ”Jesus sade: Låt alla barn komma till mig. Han sa inte låt 65 procent av barnen komma”, menade hon.

Av detta kan man utläsa att hon menar att med s politik får 100 procent av alla barn kostnadsfri sjukvård. Vilken galenskap! Det finns miljoner barn utanför detta land som svälter och dör av sjukdomar som skulle kunna botas för några kronor per barn. Ungefär 99 procent av våra skattemedel stannar inom Sveriges gränser. Andelen barn världen över som får sjukvård av svenska skattemedel torde röra sig om någon bråkdel av en promille.

Om man skulle påpeka detta för en socialdemokrat eller vänsterpartist så skulle de förmodligen invända att om större delen av skatterna gick utomlands så skulle detta land snabbt utarmas och ekonomin totalkrascha. Hoppsan! Bakom vänsterns fina tal om solidaritet dolde sig visst en ful nationalism.

För den som känner äkta solidaritet och vill hjälpa de som har det riktigt svårt är det en självklarhet att rösta på något parti som vill sänka skatten. På så sätt kan alla arbetande hjälpa de som lever i verklig misär, med sina egna pengar, istället för att staten bestämmer åt oss vilka som är i störst nöd.

3 reaktioner till “Mona Sahlin: ”Låt 0,02 procent av barnen komma till mig””

 1. Men, driver du? Snygg oxymoron… Låt oss sänka skatterna så att barn alla inte längre kan få avgiftsfri sjukvård, för att de ska kunna få det.

  Och ja, jag tycker det är ett riktigt vettigt argument, att vårt samhälle ska fungera först för att vi ska kunna hjälpa till med utveckling och bistånd (hjälp till själv-hjälp) i tredje världen. Men det viktigaste, för att legitimera skatterna öht måste gå tillbaka till de som betalar de.

  Idiot.

 2. Låt oss sänka skatterna så att människor kan hjälpa dem de vill hjälpa. Därför att det är moraliskt rätt.

  För att legitimera skatterna ska de gå tillbaka till de som betalar dem? Sådan fullständigt meningslös rundgång av pengar och byråkrati kan man verkligen kalla idioti. Om vi överhuvud taget ska ha en välfärdsstat så ska skatter endast hjälpa dem som behöver hjälp.

 3. Helt fantastiskt! Äntligen en till där poletten har trillat ner. Är en av de som känner mig lite ensam på högerkanten som vegeterian. Kul att fler fattat att hyckleriet inom vänstersidan är allt utom solidariskt. Det är roffarmentalitet.

  Jag bidrar gärna till att hjälpa min omvärld, men det ska vara ett aktivt beslut, inte ett passivt ”jag betalar skatt så TobleMåna kan sjabbla bort pengar på gräddfiler till övriga pampvänstern”.

  Att vara solidarisk betyder just att själv vilja bidra inte att bli tvingad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *