Om hushållsnära tjänster

Om jag som högutbildad jobbar med det jag är bäst på istället för att städa så tjänar både samhället och jag på det.

Den som städar åt mig kan då jobba istället för att gå på a-kassa. Det tjänar både städaren och samhället på.

En win-win-win-situation alltså; alla parter tjänar på det, jag, städaren och samhället. Så vad är fel med detta?

2 reaktioner till “Om hushållsnära tjänster”

  1. Frågan jag ställer mig är varför det ska subventioneras. Jag håller fullt med det du säger, men inget av det kräver att tjänsterna subventioneras. De som vill ha städning måste väl betala skatt för det även utan subvention, har de inte råd får de avstå och städa själva…? Varför ska annars just den branchen få en skattelättnad när inga andra får det?

  2. Subvention är det inte, utan skattesänkning.
    Problemet har ju varit att de skyhöga skatterna på arbete har gjort att få har haft råd med att köpa sådana tjänster. Nu är skatten sänkt på just detta område. Naturligtvis vore det bättre att sänka skatten i alla branscher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *