Storfot finns

När jag nu har levt i snart fyra decennier och upptäckt till min stora förvåning att sådant som telepati och utomjordingar finns, så har jag gjort det litet till en utmaning att börja undersöka nya kontroversiella fenomen för att se om det finns någon sanning bakom dem också.

Den senaste tiden har jag studerat fenomenet Storfot, kanske mer känd som Bigfoot eller Sasquatch. Alltså en pälsbeklädd människoliknande varelse så går omkring på två ben i skogarna i Nordamerika och även på andra ställen, dock inte i Europa.

Och ta mig tusan, det verkar som att ”han” skulle kunna finnas!

Fast nu ska man ju inte få för sig att det handlar om något slags monster som finns i ett enda exemplar. Nej, det handlar om en hittills okänd art, en primat som lever som andra djur. De föds, får barn, dör. De finns i några tusen exemplar. De är mycket skygga och mycket intelligenta och mycket skickliga på att gömma sig i skogarna vilket har gjort att de har överlevt människornas framfart.

Det skulle inte alls vara konstigt om en nära släkting till människan har överlevt med tanke på att neanderthalarna dog ut för bara ca 30 000 år sedan.

Vad finns det då för bevis? Tusentals vittnesmål, foton och filmer. Hår, avföring, boplatser, saliv och därför också – just det – DNA!

Forskningen om Storfot verkar ha intensifierats de senaste åren. DNA-tester har gjorts. Robert Lindsay har kontakter med olika forskare inom ämnet. Enligt honom visar de att varelsen inte är människa, men inte heller något känt djur, men dock en primat. Storfot ligger i DNA-likhet en tredjedel på väg mellan människa och chimpans. Lindsay skriver att snart kommer resultaten av de senaste DNA-analyserna att publiceras.

Men oavsett om det bara är ett rykte så känns det som att det inte kommer att dröja länge innan det definitiva beviset kommer på att Storfot finns.

Det mest intressanta är reaktionerna på en eventuell vetskap om att Storfot finns. Speciesisterna skulle drabbas av svår beslutsångest. Ska Storfot behandlas som ett djur, och plågas i experiment utan samvetskval? Eller ska den ses som människa med fulla rättigheter? En sådan frågeställning vore onekligen ett svårt slag mot antropocentrismen.

Dokumentär om Bigfoot (del 1 av 5, resten finns på YouTube):

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *