Djurens Rätts nya logga

Djurens Rätts logotypSveriges största djurrättsorganisation, Djurens Rätt, har skaffat en ny logga. Den är mer genomtänkt än vad man kan tro vid första påseende. De symboliska betydelser jag kan se är:

 • Ett hjärta, står för empati och kärlek till djuren
 • En pratbubbla, står för att Djurens Rätt för djurens talan
 • Pratbubblan är tom, står för att djuren själva inte kan tala för sig
 • En böna, står för veganism (animaliefri kost)
 • En grodd växer ut från bönan, står för att veganismen/djurrättsidén håller på att rota sig i samhället

2 reaktioner till “Djurens Rätts nya logga”

 1. Den nya loggan är fin!Jag bara älskar djur så att man ska leva mest för att rädda dem djuren som har det dåligt!men finns det en chans att man kan rädda all plågeri på djur i hela världen? jag tycker att alla ska jobba på det!!!!! djur kan vara underbara men det finns vissa människor som inte ser det!det är synd för att djur föddes inte för att plågas! rädda djuren!!!!!!!! :'(

 2. Insändare i Volt (Hufvudstadsbladets veckotidning) 6.1.2007 (sida 3) med rubriken ”Hård kritik mot mjuka skinn”. Tidningen är Finlands största svenskspråkiga dagstidning. Jag hade skrivit en annan rubrik och poängen med insändaren är att jag använde samma ordval som i artikeln som jag kritiserade.

  ”Kontrastens pälskvinna” dödar oskyldiga djur!

  May Björklund säger i Volts (v. 49) reportage om hennes pälsverkstad i Jakobstad att en päls är ett konstverk som lyfter fram och förstärker sin ägares personlighet. Vad då, då? En personlighet som älskar lyxkonsum? Likaväl kan man lakoniskt konstatera att en kvinnas ansikte inte blir ett dugg vackrare av att vara omhöljt av mjukt vackert skinn!

  Körsnären Björklund framhäver att hon att hon helt enkelt känner passion för skinn. Hur är det med djuren i skinnen? Älskar hon dem också? Ju mera djur Volts reporter Anne Sjöqvist räknade upp som får offra sina liv för att tillfredsställa kvinnors fåfänga – mink, räv, chinchilla, kanin och säl – desto mera illamående blev jag. En del av dessa djur får dessutom tillbringa sina liv i erbarmlig fångenskap och kan inte njuta av sin tillvaro i den fria naturen, vilket Björklund får, troligtvis insväpt i en unik pälskreation av dödade djurs skinn.

  Nina Michael
  München

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *