Skip to content

befria.nu

Befria dig själv och andra.

Menu
  • befria.nu
  • om
  • bäst
    • Min moral
    • Djurrätt
      • Befria djuren!
      • Djurrättsfrågor från skolelev
      • Amanda & Beata – en speciesistfälla
      • Varje älg har ett egenvärde
      • Svårt att vara vegan?
    • Politik
      • Bön till politikerna
      • Fiatvalutornas kollaps
      • Avskaffa monarkin – behåll kungahuset
      • Likheter mellan främlingsfientlighet och vänsterextremism
      • Befria informationen!
    • Själen
      • Befria din själ!
      • Genombrott!
      • Bevisad fjärrsyn!!
      • Ett logiskt argument för själars existens
    • Idrott
      • Befria din kropp!
      • Öppet brev till mina f.d. idrottslärare
      • Hur jag började löpträna
  • elias
  • djur.befria.nu
  • hjälp
Menu

Henrik Schyffert väljer att fortsätta hyckla

Posted on

I tv-programmet Köttets lustar satte Henrik Schyfferts son Limpan fingret på köttätandets moraliska hyckleri. Om man har lärt känna en gris och därför inte kan döda den, då ska man inte äta något kött, för djuren i djurfabrikerna är precis lika mycket personer som grisarna man lärt känna.

Ett rent etiskt dilemma alltså, som bara har två möjligheter: att döda grisarna själv, eller bli vegetarian.

Henrik gick med på att göra det valet. Men i tv-programmets sista del drog han sig fegt ur. Han kunde inte döda grisarna själv, men skulle ändå fortsätta kött. Han skyllde på miljöfrågan, att det skulle räcka att vi halverar köttkonsumtionen. Men det är en helt annan fråga, den har inget med etiken att göra.

Vilket antiklimax! Det enda som kom fram av denna tv-serie var: “Ja, jag hycklar, och jag kommer att fortsätta hyckla”. Den stora vinnaren och hjälten är Henriks son Limpan. Hoppas många kommer att inspireras av honom.

För övrigt är det fel att döda grisar i onödan även om man kan göra det efter att ha lärt känna dem. Ja, det är onödigt att döda djur för att äta dem, när det finns så mycket annat att välja.

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

©