Se utan ögon

På natten drömde jag att jag låg i sängen i mitt gamla rum i Råneå. Jag vaknade (trodde jag) och vände mig om på mage för att dricka. Sträckte mig mot skrivbordet där ett glas vatten stod. Tittade på skrivbordet, det såg konstigt ut. Det var bara vitt där det borde stå. Tittade länge, men lyckades inte få synbilden att föreställa skrivbordet. Tvärtom, bilden blev gradvis mindre lik mitt barndomsrum och mer lik det jag sedan såg med öppna ögon. Så plötsligt vaknade jag upp, blev förvånad att jag hade drömt. Slog omedelbart upp ögonen. Jag låg på rygg och tittade upp i taket. Taket var vitt. Till höger var något mörkt (bokylla) och till vänster något ljust (fönstret), precis som jag hade sett det i drömmen. Jag hade sett med ögonen stängda igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *