Uppror mot likriktningen av musiken

LordiVisst finns det viktigare saker att engagera sig i, men årets melodifestival visar på något nytt och positivt. Europas folk är trötta på skivbolagens utseendefixering och likriktning. Vi vill inte lyssna på halvnakna bimbos som sjunger intetsägande texter – skrivna av någon annan – till musik som låter som hämtat ur reklamradiokanalerna.

Den vidrige skivbolagsdirektören Bert Karlsson har sagt: ”Fettet får inte dallra för då tittar alla på det. Tjejerna måste se sexiga eller kåta ut.” Haha, han måste ha fått en riktig chock när hårdrockarna Lordi gick och vann trots sina heltäckande monstermasker. Stämde inte din teori, Bert?

Hurra för Lordi! Förhoppningsvis kommer melodifestivalen så småningom att vara en musikfestival med all slags musik, från synth och rap till hårdrock och vispop, och där deltagarna kan se ut hur som helst när de uppträder. Och gärna mindre fokusering på tävlingsmomentet, därför att låtar med väldigt olika stilar kan inte tävla mot varandra. Varför inte en festival som går ut på att njuta av bra musik helt enkelt?

En kommentar till “Uppror mot likriktningen av musiken”

  1. Helt rätt! 😀 Sedan kan man ju notera att det var det mest anti-speciesistiska inslaget i festivalen: inte en enda människa på scen! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *