Är inte alla barn lika mycket värda?

Jag ska bli pappa i augusti (så var det officiellt).

Att bli förälder innebär att man måste sätta sig in i helt nya ämnen. Som t ex vetenskapen om föräldrapenningen. Jag har 45 universitetspoäng i matematik och 80 i datavetenskap, men inte får jag fullt grepp om denna snårskog för det. Varför måste det vara så krångligt?

Och varför måste den vara så orättvis? Det barn som har föräldrar som arbetar får mer än det som inte har föräldrar som arbetar.

Mitt förslag: Tilldela alla barn en viss summa, samma för alla, oberoende av föräldrarnas inkomst. På så sätt skulle det bli möjligt att skaffa barn när som helst i livet, och barnen skulle få en mer jämnt fördelad materiell standard.

Vänstern klagar på att marknadsekonomi upprätthåller orättvisor, men varför har de då inte tagit chansen att konstruera ett system som fördelar föräldrapennigen jämnt mellan barnen? Är inte alla barn lika mycket värda?

3 reaktioner till “Är inte alla barn lika mycket värda?”

 1. Grattis! Hade hört det innan men ändå.. Värst vad det dräller ongar snart

 2. Alla barn är tydligen inte mycket värda. Högern sympatiserar ju med höger-USA:s dödande av irakiska barn. En halv miljon dog av sanktioner innan kriget, hundratusentals har dött i kriget, och nu ökar barnadödligheten dramatiskt i eländet som USA skapat. Och du tjafsar om lite föräldrapenning…

 3. Och med detta menar du…?
  Att jag är höger och därför för USA:s dödande av irakiska barn?
  Jag är inte höger utan socialliberal och 100% för att irakiska barn ska få precis samma levnadsstandard som svenska barn (förvånad?) och jag är emot USA:s egenmäktiga invasion i Irak.
  Men nu är det så att USA är starkare än FN och då går det inte att göra så mycket åt situationen i Irak, tyvärr.
  Världen är full av stora och små frågor, du kanske bara tycker man ska ägna sig åt de allra största?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *