Barmhärtighet att låta människor vara fria?

”Flyktingpolitik handlar om barmhärtighet och medmänsklighet” skriver pastor Stefan Swärd. Nej verkligen inte. Vi ska inte släppa in människor av barmhärtighet eller medmänsklighet. Vi ska släppa in dem därför att det är deras rättighet att komma hit!

Det handlar inte om barmhärtighet och medmänsklighet, det handlar om frihet. Alla människor borde ha friheten att flytta dit de vill, av vilka skäl de vill, så länge de inte begår brott. Att sortera ut människor vid nationsgränserna är brott mot mänskliga rättigheter.

4 reaktioner till “Barmhärtighet att låta människor vara fria?”

  1. Idealistiskt sett håller jag med dig. Hur som helst gillar jag systemet vi har idag när staten står för sjukvård och vi får barnbidrag osv. Jag ser ingen möjlighet till att det skulle fungera med obegränsad invandring?

  2. Jag upphör aldrig att förvånas över det där resonemanget. Om vi inte har fri invandring så stänger vi ju ute en massa fattiga människor så att de inte har skattefinansierad sjukvård och måste fortsätta leva i fattigdom. Om vi HAR fri invandring så kan de inte (och ingen annan heller) få skattefinansierad sjukvård men invandrarna kan börja försörja sig själva OCH betala sin egen sjukvård. Sen måste man ju också komma ihåg att alternativet till ”gratis” skattefinansierad sjukvård inte är ingen sjukvård alls för de som inte har råd med det, utan ”gratis” sjukvård finansierad av välgörenhetsorganisationer.

  3. Jag förvånas av din logik. Om nu Sverige uppnått ett högre samhällssystem (generell välfärd, min åsikt) så bör man väl verka för att andra länder utvecklas till detta, inte ta ett steg tillbaka och bli ett sämre land.

  4. Nej, jag tycker inte det är ett högre samhällssystem med skattefinansierad vård+skola+omsorg, eftersom det involverar ett stort mått av tvång och förmynderi. Steg mot större frihet är framsteg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *