Jag har köpt en ny spis

Ur bruksanvisningen:

Stekning

Att steka i ugn är bekvämt och praktiskt. Stekar av nötkött, som rostbiff och innanlår, blir saftigast om de tillagas i 125 grader ugnsvärme, men tar litet längre tid än vid högre ugnstemperatur. Välj en ugnssäker form med låg kant där steken precis får plats, så undviker du att skyn torkar in. Vid ugnsbakning av julskinka bildas det ofta mycket spad. […]

Grillning

Storleken, marmoreringen (insprängt fett), formen, mängden och temperaturen på det som du ska grilla inverkar på tiden och resultatet. Fisk och ljust kött (fågel, kalv och gris) blir inte lika lätt färgsatt som mörkt kött (nöt och vilt). […] Fläskkotletter, biffar, fiskfiléer o.d. placeras högt upp i ugnen medan t ex tjocka revbensspjäll placeras i nedre delen av ugnen. […]

Men vilken temperatur är lämpligast för stekning av aubergine och zuccini? På vilken höjd ska jag placera mina sojabiffar och tempeh-bitar när jag grillar dem? Palsternacka, morötter, paprika, lök, rotselleri och äpplen går också att grilla.

Köttsamhälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *