Skip to content

befria.nu

Befria dig själv och andra.

Menu
  • befria.nu
  • om
  • bäst
    • Min moral
    • Djurrätt
      • Befria djuren!
      • Djurrättsfrågor från skolelev
      • Amanda & Beata – en speciesistfälla
      • Varje älg har ett egenvärde
      • Svårt att vara vegan?
    • Politik
      • Bön till politikerna
      • Fiatvalutornas kollaps
      • Avskaffa monarkin – behåll kungahuset
      • Likheter mellan främlingsfientlighet och vänsterextremism
      • Befria informationen!
    • Själen
      • Befria din själ!
      • Genombrott!
      • Bevisad fjärrsyn!!
      • Ett logiskt argument för själars existens
    • Idrott
      • Befria din kropp!
      • Öppet brev till mina f.d. idrottslärare
      • Hur jag började löpträna
  • elias
  • djur.befria.nu
  • hjälp
Menu

Jag har köpt en ny spis

Posted on

Ur bruksanvisningen:

Stekning

Att steka i ugn är bekvämt och praktiskt. Stekar av nötkött, som rostbiff och innanlår, blir saftigast om de tillagas i 125 grader ugnsvärme, men tar litet längre tid än vid högre ugnstemperatur. Välj en ugnssäker form med låg kant där steken precis får plats, så undviker du att skyn torkar in. Vid ugnsbakning av julskinka bildas det ofta mycket spad. […]

Grillning

Storleken, marmoreringen (insprängt fett), formen, mängden och temperaturen på det som du ska grilla inverkar på tiden och resultatet. Fisk och ljust kött (fågel, kalv och gris) blir inte lika lätt färgsatt som mörkt kött (nöt och vilt). […] Fläskkotletter, biffar, fiskfiléer o.d. placeras högt upp i ugnen medan t ex tjocka revbensspjäll placeras i nedre delen av ugnen. […]

Men vilken temperatur är lämpligast för stekning av aubergine och zuccini? På vilken höjd ska jag placera mina sojabiffar och tempeh-bitar när jag grillar dem? Palsternacka, morötter, paprika, lök, rotselleri och äpplen går också att grilla.

Köttsamhälle.

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

©