5 skäl att inte rösta på (s)

Arbetslösheten: Höga skatter har vi på alkohol, miljöförstörande ämnen och tobak för att vi vill förhindra konsumtion av sådant. Höga skatter har vi på arbete för att… inte folk ska arbeta? För att en anställd ska få 10000 kr på lönekontot måste arbetsgivaren och den anställda tillsammans betala minst lika mycket i skatt (arbetsgivaravgifter + inkomstskatt). De elaka kapitalisterna behöver däremot ”bara” betala 30% skatt på sina spekulationsvinster. Inte konstigt att det går trögt på arbetsmarknaden.

Företagsfientligheten: I sossarnas värld existerar inte småföretagare, utan endast storföretag (som de har ett ”lyckat” samarbete med), anställda (som de beskattar hårt och ger bidrag tillbaka) och arbetslösa (som de plågar och kontrollerar genom AMS). Skattetrycket gör sitt till, ett exempel: En rörmockare som gör ett jobb åt en privatperson i en timme och tar betalt 400 kr för detta får ut 100 kr att leva på. För att kunden ska kunna betala dessa 400 kr måste hon själv jobba i fyra timmar (eller vara arbetslös i fem timmar…). Inte konstigt att folk svartjobbar och renoverar sina egna hem.

Invandrar/integrationspolitiken: Flyktingar placeras i förläggningar där de får göra ingenting alls och må nästan lika dåligt som de gjorde i sina hemländer, istället för att direkt få jobb och därigenom integreras i samhället på ett naturligt sätt. Att flyktingar kastas ut ur landet med våld efter flera års vistelse här har vi sett många exempel på.

De statliga urspårade monopolen: Apoteket, Systembolaget, Svenska Spel. Alla drivs med vinstsyfte och gör reklam för sina produkter och tjänster som om syftet med dem hade glömts – att hindra missbruk av läkemedel, alkohol och spel om pengar.

Informationen: Bodströmsamhället närmar sig. Tills helt nyligen var det förbjudet för internetleverantörer att lagra sina kunders IP-nummer. Justitieminster Thomas Bodström vill nu istället göra det obligatoriskt. Han går även i skiv- och filmbolagens ledband och gör vad han kan för att sätta dit fildelare och ytterligare försämra de absurda upphovsrättslagarna.

Ta nu inte för givet att jag röstar på Moderaterna bara pga att jag är kritisk mot Socialdemokraterna. Jag skulle helst se en regering bestående av mp, c, fp, fi (Feministiskt initiativ) och pp (Piratpartiet). Det vore förnyelse det.

2 reaktioner till “5 skäl att inte rösta på (s)”

 1. Skickar detta inlägg som en kommentar då jag inte kunnat hitta var man går in och levererar nya inlägg.
  IR

  DJUREN OCH VALET!

  Nu stundar åter en valrörelse. Vi skall utse våra representanter som skall ha makt och myndighet att styra landet. Tyvärr brukar det bara vara ett fåtal frågor som debatteras och speglas i massmedia under en valrörelse. Trots att vi samexisterar med djuren här på jorden och utnyttjar oss av dem i mycket stor utsträckning bruka frågor om hur vi behandlar dem höra till de frågor som inte kommer med.
  Då jag anser att våra folkvalda har ett ansvar för allt levande, både människor och djur men givetvis också för natur och miljö, vill jag försöka ta reda på i vilken utsträckning de olika partiernas kandidater är beredda att ta detta ansvar. Därför har jag ställt 10 frågor till de 5 första kandidaterna på respektive partis riksdagslista i valkretsar inom Västra Götaland och Halland. Jag har enbart med partier, som nu sitter i riksdagen, då övriga i dagsläget har mycket låga opinionssiffror. Kandidaternas svar publiserar jag på http://www.djurenochvalet.info.
  Jag gjorde 2004 i samman med EU-valet på liknande sätt, ställde 10 frågor till partiernas kandidater. Flertalet kandidater överst på valsedlarna svarade och jag har därför valt att som en jämförelse även publisera dessa frågor och hur partiernas kandidater då svarade. Detta material har jag dessutom kompletterat med en särskild sida där jag presenterar var på de olika partiernas hemsidor man kan finna information om partiets inställning vad gäller djurfrågor.

  Organisationen Djurskyddet Sverige har också ställt politikerna mot väggen med liknande frågor i sin tidskrift Djurskyddet nr 3.

  Organisationen Djurens rätt har gett ut en särskild valtidning ”Rösta för djuren” med ett antal frågor till partierna, som går att beställa via djr@djurensratt.se eller 08-55591430.

  Jag, som ansvarar för detta projekt, heter Ingemar Rosberg och är en pensionerad f.d. bibliotekarie och lärare. Jag gör det inte i samverkan med någon enskild organisation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *