Fördel vegan – igen

Ur artikeln ”Vår tids kost bakom inflammation och sjukdomsutveckling” i Läkartidningen:

”Veganer rapporteras ha generellt lägre halter i kroppen av AGE/ALE än köttätare och laktovegeterianer. Laktovegetarianer rapporteras till och med ha högre halter av AGE/ALE än köttätare, troligen därför att de ersätter kött och fisk med större intag av mejerivaror, speciellt ost. Kanske är sockerintaget, speciellt av högreaktiv fruktos, också väsentligen större. Betydande hälsofördelar har också rapporterats för veganer: statistiskt signifikant lägre nivåer av proinflammatoriska molekyler, cytokiner och akutfasproteiner, lägre systoliskt och diastoliskt blodtryck, lägre S-totalkolesterol och S-LDL-kolesterol, lägre fasteblodsocker och triglycerider, betydligt mindre viktproblem och lägre incidens av kroniska sjukdomar, speciellt diabetes och komplikationer till diabetes.”

5 reaktioner till “Fördel vegan – igen”

  1. Ägg och bacon till frukost, jösses va gott! Ikväll skall det sitta fint med en rejäl plankstek. Men inget ris, man vill ju inte förstöra miljön (som risfälten gör när de produserar miljontals ton metan). Det finns över 1,5 miljarder veganer/vegeterianer på denna jord som förstör klimatet genom att frossa ris, de borde skämmas!

  2. Om ni Veganer är seriösa med att värna om miljön måste ni sluta äta ris som producesar så mycket metan. Ät tång istället. Värna miljön, blunda och tänk på miso-soppa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *