Hur man skapar främlingsfientlighet – en snabbguide för politiker

1. Det viktigaste av allt är att du sprider uppfattningen att tillvaron är ett nollsummespel. Om någon vinner något så förlorar någon annan lika mycket. Denna attityd ska du sprida till dina medborgare genom allt du gör. Att sprida nollsummespelsuppfattningen kan exempelvis göras genom att påstå att de rika har blivit rika på de fattigas bekostnad. Grundinställningen måste vara att vi har en begränsad mängd resurser som vi kämpar om, inte att det går att skapa nya. Annars kommer du inte att lyckas sprida någon främlingsfientlighet, därför att då kommer arbetande och skötsamma invandrare att ses som goda medborgare som bidrar med något gott till samhället. Om tillvaron ses som ett nollsummespel så kommer de istället att ses som snyltare på ”våra” resurser.

2. Odla ta-hand-om-attityden. Alla ska tas om hand. Ingen är vuxen och kapabel att ta hand om sig själv. Om en flykting kommer hit så ska den givetvis tas om hand av staten, den får absolut inte försöka klara sig själv. Ett bra sätt att försäkra dig om detta är att helt enkelt förbjuda asylsökande att arbeta och placera dem i kostnadskrävande flyktingförläggningar. På så sätt blir flyktingar en belastning för stats- och kommunkassorna, vilket är en mycket bra grogrund för främlingsfientlighet.

3. Arbetslöshet är en förutsättning för främlingsfientlighet. Det skapar nämligen en känsla av hopplöshet och utanförskap, som sedan skylls på invandrarna. Eftersom även invandrarna själva blir arbetslösa så blir de en kostnad, vilket är perfekt för att skapa främlingsfientlighet. Men hur skapar du arbetslöshet? Det finns många sätt. En variant är att höja minimilönerna så att alla som skulle ha fått jobb med lön under de nivåerna blir arbetslösa eftersom ingen har råd att anställa dem. Mycket effektivt. Ett annat sätt är att tvinga arbetsköpare att stå för kostnader som egentligen staten eller försäkringsbolag borde stå för, exempelvis sjukförsäkring. Det finns fler sätt, men en huvudregel är att göra det så svårt och dyrt som möjligt för arbetsköparna att anställa.

4. Skapa segregation. På så vis kommer infödda och invandrare aldrig att mötas och lära känna varandra. Misstänksamheten ökar. Segregation kan du skapa genom att i enlighet med punkt 2 bestämma var invandrare ska bosätta sig. Se till att alla hamnar på samma ställe. Eftersom du i enlighet med punkt 3 har sett till att många invandrare är arbetslösa så kommer de inte att ha råd med något annat än hyresrätter i billiga områden. Även detta bidrar till segregationen.

5. Se till att skatterna på arbete är höga. Det gör att både infödda och invandrare lever på marginalen och inte kan skaffa sig något sparkapital även om de har arbete. Detta förstärker både intrycket att livet är ett nollsummespel (punkt 1) och att vi måste tas om hand av staten genom diverse bidrag (punkt 2).

Några som har följt ovanstående instruktioner till punkt och pricka är Socialdemokraterna. Och se hur väl de har lyckats! Främlingsfientliga Sverigedemokraterna fick rekordmånga väljare i senaste valet. Det är nog ingen slump att SD får sina flesta sympatisörer från S.

13 reaktioner till “Hur man skapar främlingsfientlighet – en snabbguide för politiker”

 1. Jag ska inte gå i polemik med hela din nyliberala argumentation men jag kan ju i varje fall invända att det är idag som invandrarna får bosätta sig var de vill och det är därför alla hamnar på samma ställe i storstädernas miljonprogramsområden där det finns andra av samma sort som kan erbjuda tak över huvudet och någon form av informell social trygghet. Det är för att vi varit alltför liberala och inte vågat styra invandringen vi har den situation vi har, inte tvärtom.

  Sedan håller jag med om att alla som kommer hit bör ges möjlighet att omedelbart försörja sig även under asyltiden, det bör snarast vara ett krav. Dock ska vi inte ha någon ny låglönemarknad för dessa invivider utan det förutsätter att arbetsgivare är beredda att anställa nyanlända flyktingar till avtalsenlig lön.

  Sedan är det intressant hur fler och fler företrädare för etablerarade partier som nu senast Ilmar Reepalu börjar upptäcka att den svenska invandrings- och integrationspolitiken inte fungerar. Det är dock märkligt att de här problemen har sopats under mattan under så lång tid – det handlar om decennier som dessa frågor har vanskötts.

  De etablerade partierna skräder inte orden i sina omdömen om Sverigedemokraterna, men man den pudel man borde göra och reservationslöst ta på sig skulden för situationen i våra storstadsområden, den lyser med sin frånvaro.

  Jag tycker nog att de etablerade partierna borde be såväl infödda svenskar som invandrare om ursäkt och sedan utan omspvep erkänna att man med inkompetens och skygglappar total har misslyckats i denna fråga och därpå bjuda in Sverigedemokraterna till överläggningar om hur vi kan lösa problemen, det är hos sd som insikten, lösningarna och vijan att agera finns.

 2. Var fick du nyliberal ifrån? Jag vill inte ha någon nattväktarstat.

  Jag tror inte för en sekund att invandrare skulle bosätta sig på samma ställen som idag om de hade högre sysselsättning och bättre disponibel inkomst.

  ”Inte vågat styra invandringen” – dagen situation är ju att invandringen styrs med järnhand. Endast mycket få får stanna här. Invandrarna kontrolleras utan och innan.

  ”Förutsätter att arbetsgivare är beredda att anställa nyanlända flyktingar till avtalsenlig lön” – Det kommer de givetvis inte att vara beredda till om det blir en förlustaffär.

  Nej, SD har inga lösningar på invandringspolitiken. De vill inte se till att de människor som kommer hit integreras i samhället, de vill i stort sett avskaffa invandringen. Det är ingen lösning. Lösningen är att börja behandla alla människor som resurser. Gör vi det så kan vi släppa invandingen helt fri. Det finns inget hinder för att Sverige ska kunna ha en befolkning på 100 miljoner. Sveriges yta är stor, det får plats många nya städer här.

 3. Grattis käre bloggare, till dagens mest politiskt korrekta blogg!!

  Snälla du, sett dig in lite i hur flyktingsstatus och dylikt prövas inom diverse mundigheter så kommer du ganska snabbt till insikt att någon kontroll knappt sker idag.

  /En som jobbat 2 år på en flyktingförläggning

 4. Om knapp någon kontroll sker idag, hur kommer det sig då att vi så ofta får höra om att flyktingar kastas ut ur landet trots att de riskerar dödsstraff och tortyr?

 5. Bäste Elias!

  Samtliga nyheter du läser går igenom det journalistiska filtret. Journalisterna är till 70% vänstervridna med en uttalad PK-attityd. Det skulle aldrig falla dem in att berätta sanningen: Endast ca 4% av flyktingarna har asylskäl, men betydligt fler får stanna eftersom de kastat bort sina pass.

 6. elias broms, Anser du att alla som kommer till sverige dessutom ska fa bidrag, bostad, uppehalle och att sociala ska betala deras semester resa tillbaks till landet de flydde ifran, som det fungerar nu?

  Eller menar du att alla ska jobba och forsorja sej sjalv som ett krav pa att vara har?

  Vad ar ditt motiv for att vilja ta emot alla som kommer, varfor ar det bra for sverige?

 7. Robban jag anser att de ska få skaffa sig bostad och försörjning själva. Tänk att det har gått så långt att det inte längre anses som en självklarhet att man ska försörja sig själv. Hela USA byggdes på det viset. När svenskar immigrerade till USA för 100 år sen så fick de inte mycket av USA-staten. Möjligtvis en bit mark. Sen byggde de upp världens rikaste land med mångmiljonstäder och allt. Vi skulle också kunna ge våra invandrare en bit mark, det har vi gott om. Sen får de klara sig själva, inom lagens ramar förstås.
  Varför skulle det INTE vara bra att få in en massa arbetskraft? Arbete är det som bygger samhällen.

 8. elias, Att USA har blivit varldens ekonomiskt starkaste nation beror pa, som du sejer, att alla invandrare har bidragit med hart arbete, ingen har kunnat ligga samhallet till last forr. Motivet for alla som kommer till usa, to.m. de illegala invandrarna ar att jobba och tjana pengar, sa ar det inte i sverige. I sverige har bara 3-7% av de som kommer varit arbets invandring, de ovriga 93-97% ligger alltsa samhallet till last, kanske i all evighet, lagg till anknytningfall som kanske maste forsorjas av svenska skattebetalare. Om sverige redan har 1.6 miljoner person som inte kan fa jobb, da behovs inte arbetskraft invandring, den bidrar da till okad arbetloshet och minskande inkomster. Det ar dags att en regering borjar med att redovisa kostnaderna, valjarna maste krava det. Forst da kan vi jamfora var utgifterna ar och vad inkomsterna skulle varit om vi kravde att alla jobbar, dvs hur mycket pengar som gar forlorade.

 9. Menar du att invandrarna till Sverige är av någon annan sort än de till USA, en sort som inte vill jobba och tjäna pengar? Låter absurt måste jag säga.
  Om de där siffrorna stämmer så är det ju helt galet, men lösningen är inte att dra ner på flyktingmottagandet utan att öka arbetsinvandringen.
  Att vi har hög arbetslöshet i landet beror på den förda sossepolitiken, inte på att det saknas behov av arbetskraft. Om arbetsmarknaden vore helt avreglerad skulle arbetslöshet inte existera eftersom tillgång och efterfrågan på arbetskraft skulle balanseras.
  Mer utfört arbete leder per definition till ökande inkomster eftersom mer produceras. Fler människor leder till större efterfrågan på varor och tjänster. Ekonomin växer alltså i takt med befolkningen. Det är mycket elementär ekonomi.

 10. Elias ” Det är mycket elementär ekonomi.”
  Indien är mycket rikare än Sverige betyder det att alla indier har det bättre än genomsnittssvensken.

 11. Nä, men deras ekonomi har inte varit lika fri som vår lika länge. Det är ett mycket korrupt samhälle + att kastväsendet håller tillbaka människor. Därför är de fattigare i genomsnitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *