Slutet för köttindustrin

Att köttindustrin som vi känner den idag kommer att upphöra är det ingen tvekan om. Det finns helt enkelt vare sig logiska, etiska, ekonomiska, kulinariska, känslo-, miljö- eller hälsomässiga argument för att fortsätta föda upp och mörda kännande medvetna varelser på löpande band när det finns så mycket bättre alternativ, nämligen att odla vegetabilier.

Men den sista spiken i kistan för djurmassmördandet kanske blir odlat kött. Och då menar jag odlat kött, inte ”odlade” djur. In Vitro Meat Consortium bildades i Norge i juni 2007 och i april i år har de sitt första möte. Syftet är att få igång kommersiell odling av köttvävnad. Framsteg har också gjorts i laboratoriemiljö.

Henrik Haagsman, professor i veterinärmedicin vid universitetet i Utrecht, Nederländerna, och en av de ledande forskarna på området, har inga förhoppningar om att helt slå ut den vanliga köttproduktionen. ”Istället kommer naturligt kött förmodligen vara något vi äter vid festligare tillfällen, medan vi äter odlat kött till vardags.”, tror han.

Festa med mord? Är det inte ganska sadistiskt och sjukt?

Javisst, och det kommer självklart att vara den rådande opinionen när odlat kött har blivit vardagsmat. Sunt förnuft säger oss att man inte ska döda djur i onödan.

Men tills dess kan vi väl försöka inse att det egentligen är ännu mer sadistiskt och sjukt att äta mordframställt kött inte bara till fest utan slentrianmässigt varje dag, som de flesta gör nu, trots att vi har vegetabiliska alternativ.

4 reaktioner till “Slutet för köttindustrin”

  1. fattar ni hur sjuka ni är? det är så att man blir mörkrädd, totalt orealistiskt

  2. Vad är det som är orealistiskt? Att köttindustrin i sin nuvarande form kommer att upphöra? Det som är orealistiskt är snarare att den skulle fortsätta finnas kvar.
    Eller är det orealistiskt med odlat kött? Säg det åt de forskare som är i full färd med att ta fram odlat kött med klart syfte att snart göra det i kommersiell skala.

  3. fattar inte er veganer, hatar ni djur så mycket att ni inte vill att de ska existera? Vem vill ha kor eller grisar om man inte kan använda dom ens till mjölk tex? Jag är vegetarian och emot djurindustin så som den är nu, men jag älskar djur och vill att de ska finnas kvar!

  4. Maria, fabriker där djur föds upp enbart för att bli människoföda ska inte existera, och därmed inte heller de miljardtals djur som föds upp i dem. Men självklart kommer kor och grisar att finnas kvar ändå! Miljoner av dem, som lever bra liv antingen i vilt tillstånd eller omhändertagna av människor som inte dödar dem i förtid. Inte miljarder som lever i misär och mördas i sin ungdom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *